Ber Stamsund spare på vannet

-Vi mener ikke at folk skal slutte å dusje, men frem til vi får påfyll i magasinene, må abonnentene i Stamsund-området unngå hagevanning og vannbruk som ikke er helt nødvendig.

Det sier fagansvarlig for vann og avløp i Vestvågøy kommune, Synnøve Straumbotn.

Og med påfyll, så mener hun sørvest og regn, noe det ikke er helt usannsynlig at vi får se mer av i tiden som kommer.Klikk for stort bildeStraumbotn kan si følgende om situasjonen:

Vannkilden tilhørende Stamsund vannverk er svært nedtappet. Flere måneder med tørke har gjort at vannmagasinet i kilden nå er på et kritisk lavt nivå.

Kommunen iverksetter i disse dager flere straktstiltak. Anleggene for forsyning fra krisevannskilden rustes opp og tetting av vannlekkasjer på ledningsnettet prioriteres. Med krisevannskilde menes en alternativ vannkilde til bruk hvis hovedvannkilden midlertidig når minimumsnivået.

Vestvågøy kommune ber alle abonnentene i forsyningsområdet om å unngå unødig tapping. Se til at åpne kraner som ikke er i bruk stenges og unngå hagevanning.

Disse områdene er berørt:

• Justad
  • Skifjorden
  • Storfjord
  • Apnes
  • Steine
  • Myklevika
  • Hellevika
  • Svarholt
  • Nilsvika
  • Hartvågen
  • Ytre Stamsund

Kommunen kommer tilbake med oppdatert informasjon.

Evt. spørsmål rettet til vakttelefon VA: 905 09 444