Arbeid for ny driftsmodell for Lofoten hest og helse

I april 2020 gikk stiftelsen Lofoten Hest og helse og Vestvågøy kommune ut og søkte etter samarbeids-partnere til drift av senteret på Hol. Annika Pedersen fra Stamsund meldte seg, og er nå i dialog med kommunen og stiftelsen om en ny modell for eierskap og drift av senteret.

Klikk for stort bildeFra venstre: Sveinung Skårset (styreleder i stiftelsen Lofoten hest og helsesenter), Villy Angelsen (adm kontroller i Vestvågøy kommune) og Annika Pedersen.

Stiftelsen har drevet senteret siden oppstart i 2005, mens kommunen har eid anlegget, og gitt tilskudd til driften. I 2019 sa Nordlandssykehuset opp avtale om psykoterapi med hest. Dette har medført en vanskelig driftssituasjon for stiftelsen. Dette er bakgrunnen for utlysningen som ble gjort i vår.

Annika Pedersen er fra Stamsund, eier selv hest, og har drevet aktivt med hestesport i mange år. Hun arbeider til daglig i familiefirmaet Fritz Karl Pedersen Drift AS.

Kommunestyret behandlet sak om framtiden for senteret i september. Når forhandlinger om videre drift og eierskap er ferdige vil avtale legges fram til formannskapet til godkjenning.