Viktig melding

Åpne barnehager og sentralisert skoletilbud alle dager i påska

Vestvågøy kommune har i dag besluttet at de kommunale barnehagene og skolene holder åpent og gir et tilbud om tilsyn i påsken. Dette gjelder KUN for barn av foreldre i samfunnskritiske funksjoner som ikke har andre muligheter for tilsyn.

Regjeringen og partene i arbeidslivet har 2. april 2020 gått ut og oppfordret barnehager og skoler til å holde åpent i påsken, også i helligdagene. Dette for å sikre at barna til ansatte i kritiske samfunnsfunksjoner, og sårbare barn og unge, får et tilbud. 

-I Vestvågøy kommune er det besluttet at de kommunale barnehagene og skolene holder åpent og gir et tilbud om tilsyn i påsken. Dette gjelder fra og med mandag 6. april til og med mandag 13. april kl. 07.00-16.30. Vi har hatt arbeidstakerorganisasjonene med i prosessen, og de har støttet denne beslutningen, sier kommunalsjef for utdanning, Bianca Halvorsen torsdag ettermiddag.

Åpne barnehager og åpen skole gjelder alle dager, inkludert helligdager og helga. Tilbudet til barnehagebarn vil bli gitt i den barnehagen barnet går, mens for skolene vil det bli gitt et felles tilbud ved Leknes skole, SFO. Tilbudet gjelder først og fremst for barnehagebarn, elever på 1. - 4. trinn og elever opp til 12 år med særlige behov.

NB: Dette tilbudet gjelder for barn av ansatte i kritiske samfunnsfunksjoner og barn i sårbare og utsatte situasjoner.

Det vil si;

  • barn som bor med to foresatte/enslig forsørger der begge arbeider i kritiske samfunnsfunksjoner og/eller andre virksomhetskritiske oppgaver der det ikke finnes andre muligheter for barnepass. Arbeidsgiver må på forespørsel kunne bekrefte at foresatte er personell i kritisk samfunnsfunksjon og/eller har virksomhetskritisk oppgave.
  • barn som har det vanskelig på grunn av sykdom, særskilte behov eller opplever en vanskelig livs-og hjemmesituasjon.

-De som har behov for et tilbud, slik som beskrevet her, og er i målgruppa, bes ta kontakt direkte med barnehagen/skolen, sier kommunalsjefen.

Barnehagene og skolene ber om å få vite om hvem som har behov så tidlig som mulig på fredag. Dette av samordnings- og planleggingshensyn.

Foreldre/foresatte med barn i private barnehager og/eller private skoler, må kontakte sin barnehage/skole om hva som er besluttet i hver enkelt private barnehage/skole.