Ansatte i barnehage og skole får vaksine

Fra neste uke kan ansatte under 45 år i barnehager og skoler i Vestvågøy bestille time til korona-vaksinering. Utdanningsforbundet i Vestvågøy er meget fornøyd med at dette kommer på plass.

Klikk for stort bilde

Denne uka kom beskjeden fra kunnskapsministeren om at ansatte i barnehage, skole og SFO skulle prioriteres for vaksinering før start på nytt barnehage- og skole-år. Mange ansatte har allerede fått vaksine fordi de er over 45 år eller er i risikogruppe, men de øvrige vil nå få tilbud. Dette gjelder da fast ansatte og vikarer med kontrakt, som skal arbeide med barn og unge fra høsten.

Kommunen får nå inn lister over aktuelle ansatte fra barnehagestyrere og rektorer, i private og kommunale barnehager og skoler. Målet er at ansatte fra mandag selv kan bestille time til vaksinering. En bestiller selv time på nettet på Vestvågøy kommune | ReMin. Alternativt kan en ringe koronatelefonen 477 53 670 (her må påregnes ventetid).

Det er per i dag noen ledige timer til vaksinering onsdag 30. juni, og det vil mandag legges ut timer til onsdag 6. juli.

- Utdanningsforbundet roser arbeidsgiver for handlekraft og en klok beslutning i denne saken, sier hovedtillitsvalgt John Davy Oddekalv.